Luomu on sivustomme artikkelien punainen lanka. Olemme halunneet koota käyttöösi tiiviin paketin, jonka avulla saat lisää tietoa luomutuotannosta ja sen historiasta. Kerromme, miten luomumaanviljely on ollut elämäntapa tuhansien vuosien ajan ja miten kiinnostus sitä kohtaan on noussut uudestaan tapetille. Voit lukea tehomaatalouden vaikutuksista luonnolle ja siitä, miten erilaisten torjunta-aineiden kehitys on horjuttanut luonnossa vallitsevaa tasapainoa.

Luomu inspiroi kokeilemaan

Pyrimme sivuston artikkelien kautta lisäämään intoa luomuviljelyn suhteen. Kerromme, miten jokaisen on mahdollista tuottaa itse ravinnoksi sopivia luomutuotteita ja kuinka helppoa alkuun pääseminen on. Voit myös ottaa yhteyttä johonkin paikkakunnallasi toimivaan ryhmään tai ilmoittautua luomuviljelykurssille. Luomuviljelyn aloittaminen on helppoa kuitenkin myös ilman sen kummempia suunnitelmia tai opiskelua. Monet lähimarketitkin pitävät valikoimissaan siemenpusseja, joista voit valita itseäsi kiinnostavan luomulajikkeen. Lisäksi tarvitset vain luomumultaa ja jonkin astian, jonka voit kierrätyksen nimissä tehdä vaikka maitopurkista. Tätäkin helpompaa on käväistä luomutasoisia taimia myyvässä puutarhaliikkeessä ja ostaa valmis taimi ikkunalaudallesi tai parvekkeellesi. Aloita vaikka yrttiviljelmästä, takaamme, että innostut kasvien kasvatuksesta ja pian sinulla onkin kokonainen kotipuutarha, jonka sadosta on mukavaa nauttia tuoreeltaan tai käyttää niitä erilaisten säilykkeiden valmistuksessa.

Vaadi luomua!

Toivomme, että sivustoltamme löytyviä artikkeleita lukemalla innostut paitsi kasvattamaan omia syötäviä kasveja myös arvostamaan luomutuotteita ja siirtymään enemmän niiden käyttöön jokapäiväisessä ruuanvalmistuksessasi. Luomutuotteet ovat monesti paljon maukkaampia kuin tehotuotannolla kasvatetut kasvikset, ja lisäksi niiden kasvatuksessa ei ole käytetty kasvinsuojelu- tai lannoitusaineita, joille osa suomalaisistakin on jopa allergisoitunut. Luomutuotteiden kasvatus lisääntyy ja hinnat halpenevat, kun kuluttajat vaativat niitä lisää kauppojen valikoimiin. Luomua suosimalla voimme kaikki vaikuttaa luonnon hyvinvointiin ja vaalia samalla omaa terveyttämme ja hyvinvointiamme. Ota opit talteen ja ryhdy kanssamme luomutuotteiden suosijaksi.